Победителите в петия финал на турнира Математика без граници 2018

През месец юли ученици от II и III клас участваха във финала на международния турнир Математика без граници. В него участваха  ученици от 21 страни  (Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Венецуела, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Мексико, Нигерия, Румъния, Русия, Словения, Туркменистан, Турция, Узбекистан, Швейцария, Филипините). За първи път в турнира  участват и ученици от Венецуела, Виетнам, Иран,  Нигерия и Словения.

Нашите ученици се справиха достойно в отборното състезание, а в индивидуалното Малвина Стоянова завоюва трето място. Поздравления за учениците и техните учители!


Ученичката Мелиса Найденова от 8 кл. участва под ръководството на г-жа Жана Попова в конкурс за реферат на тема "170 г. от рождението на Христо Ботев - живот и дейност, посветени на Отечеството", организиран от дирекция "Образование и младежки дейности" на Община Варна и Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, по съместната им програма за родолюбие и патриотично възпитание на учащата се младеж. Рефератът спечели първо място в оспорвана конкуренция с тези, на ученици от Първа езикова гимназия, СУ "Д. Дебелянов" и др. и ще бъде публикуван в печатното издание на СОСЗР - Варна.


Писателката Юлия Спиридонова

гостува в СУ “Неофит Бозвели“

На 31.05.2018г. Юлия Спиридонова – една от най-известните съвременни български писатели за деца и тийнейджъри - гостува в СУ “Неофит Бозвели“ в рамките на международния литературен фестивал „Варна Лит“. Домакини бяха учениците от V до VIII клас.

Писателката изрази надеждите си, че нейните книги са своеобразен мост между децата и техните родители, че помагат за по-пълноценното им общуване. Тя увлекателно разказа интересни случки от своя живот и разкри любопитни подробности за процеса по създаване на своите творби.

Последваха, разбира се, и много въпроси от учениците.На 14.04.2018 в гр. Велико Търново се проведе националния кръг на състезанието по английски език на сдружение на Асоциация на Кеймбридж училищата в България. 

    Участниците, достойно представили училището, са :


    Мартин  Ганчев 100 точки на ниво А1;  Симеон Иванов 92,50 точки на ниво А2
; Катерина Петкова 77,50 на ниво В1;Борислав Георгиев 80 точки на ниво В2


„ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“

НА КЕЙМБРИДЖ УЧИЛИЩЕ „НЕОФИТ  БОЗВЕЛИ“

         Във връзка с изпълнение на Годишния план за дейността на училището  за учебната 2017/2018 година, на 17.05. 2018 година СУ „ Неофит Бозвели“ – Варна обявява  „Ден на отворени врати” в образователната институция.

В този дне ще бъдат организирани подходящи форми за запознаване на посетителите с функционирането и постиженията на училището. Планираните инициативи няма да нарушават учебния процес и останалите съпътстващи го дейности.

Във връзка с горното предвиждаме да реализираме следното:

17.05.2018 / четвъртък/

11.45 -12.15 Представяне на учебните системи на издателство Клет България - Кеймбридж по английски език  и планиран план прием учебна 2018/2019г.

11 00ч.-11 30ч.

15 10ч.-15 50ч.

16 10ч.-16 50ч.

17 00ч.-17 40ч.

Детски център

с.216

к-т 411

к-т224

Група „ Люляче‘ – 6г.

Какво научихме по АЕ?

Учител – С. Ибрям

8 клас – Открит урок по  Биология и ЗО

Учител- Св. Филчева

 8 клас – Открит урок по  Химия и ООС

Учител- Д. Захариева

8 клас – Тематичен урок по английски език- Smoking stinks

Учител- Зл. Илинденова

 


Учениците от СУ „Неофит Бозвели" във Варна извиха красиво хоро в чест на Св. Св. Кирил и Методий

СУ „Неофит Бозвели се включи с в инициативата на МОН за обединяване на всички българи по света с извиване на красиво хоро за деня на светите братя Кирил и Методий - 11 май. В него взеха участие учениците изучаващи хореография, учители и родители под звуците на народни инструменти в изпълнение на ученици от ОУ „Антон Страшимиров”.

 

 


Прекрасно представяне на състезанието по Английски език „Аз и Европа“ на Съюза на българските начални учители-2018.

Осем  от второкласниците във СУ „ Неофит Бозвели“ постигнаха максималния брой точки на езиковата надпревара.Петима от явилите се третокласници също са работили за максимален резултат. 50 са точките и на нашия участник от 4 а клас. Впечатляващи са постиженията и на останалите, явили се на състезанието, наши деца.

Благодарност за положения труд и още многобройни успехи е пожеланието от преподавателката по Английски език в начален етап, г-жа Севинч Ибрям.


"Децата на България пеят, танцуват, рисуват" 2018 г.


18 членно жури оцени талантите на третия национален конкурс провел се на 10 и 11 март в гр. Шумен. Над 800 талантливи деца и младежи от цяла България пяха, танцуваха и рисуваха на на конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват". В направление „Хореография” престижна наградата / II място/ спечелиха танцовият състав на учениците от 6 б клас с ръководител Станислав Тодоров при СУ "Неофит Бозвели". Позравления!

 


СУ „Неофит Бозвели“ участва в състезанието Spelling Bee 2018

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Училището вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Симеон Николаев Иванов от VI клас  се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.2018г.. Симеон Николаев Иванов спелува правилно думата inhale и победи Мирослав Иванов Крумов от VII клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в гр.Варна.Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling ), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 


Открит урок по история в СУ"Неофит Бозвели"гр.Варна на тема "Национални символи" - изнесен от Национално дружество Традиция- Регионален клуб" Осми пехотен Приморски полк"

Видео

20.12.2017г.

Награждаване на ученици от състезанието Математика без граници и музикален поздрав от най- малките ни възпитаници:


 
От 13 до 19 ноември 2017г. се проведе Световната седмица по предприемачество, на която домакин за България е Джуниър Ачийвмънт. Целта на световната инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развиват чрез иновации и въображение. Учениците от IV б клас от Средно училище "Неофит Бозвели" - град Варна взеха участие в инициативата с открит урок на тема: "Как действа една общност?". Събитието се проведе на 15.11.2017г. от 10:40ч. в Интерактивна зала № 205. Децата се запознаха с най-често срещаните професии в една общност, изградиха умения да разпознават различните професии и разбраха, че хората живеят и работят заедно. Чрез игрите "Познай" и "Репортер" осъзнаха многообразието от възможности за работа на хората в една общност. Учениците осмислиха значението и ролята на образованието за избора на професия. Представиха екипна работа по групи: I-ва група: "Моята професия" - съчинение, II-ра група: Оцветяване на рисунки на тема "Моята професия". Откритият урок е част от серия инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество. Неговата цел е да покаже на обществото как младите хора придобиват практически знания и развиват предприемачески умения.

 


Уважаеми ученици и родители,

Приключи есенния кръг на турнира Математика без граници.

В него участваха почти 16 000 ученици от 21 страни  (Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Венецуела, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Мексико, Нигерия, Румъния, Русия, Словения, Туркменистан, Турция, Узбекистан, Швейцария, Филипините).

За първи път в турнира  участват и ученици от Венецуела, Виетнам, Иран,  Нигерия и Словения.

Съобразно графика на турнира  резултатите ще бъдат публикувани на 8 ноември 2017  г. http://www.mathematicalmail.com/

Сертификатите на участниците  и медалите на победителите ще  раздадем през м.декември .

В съответствие с препоръката на Комисията за защита на лични данни  НЕ следва да:

- публикуваме, но можем да информираме при поискване, скалата;

- не следва да публикуваме училищата на участниците в турнира.

В съотвествие със скалата за разпределяне на медалите нашите ученици завоюваха следните медали:

2клас  сребърен медал -1 и  бронзов медал-2      3клас сребърен медал -1      5 клас сребърен медал -1

Поздравяваме всички участници и победители за отличното представяне!

Изпитните материали ще бъдат върнати на учениците на 7.10.2017Празника на Вси Светии отбелязаха с весели игри, маски и прекрасно настроение нашите деца от 3 А клас. Приятната изява с удоволствие организира г-жа Севинч Ибрям, преподавател по Английски език във Средно училище “Неофит Бозвели”.
 

Провеждане на учебна евакуация 31.10.2017 -13.00ч.


 На 14-15 октомври 2017 г. се проведе пътуващ семинар по маршрут : Варна-Калофер-Карлово - Сопот Клисура- Копривщица -Варна, организиран от дирекция "Образование и младежки дейности". Целта на събитието е в рамките на програма за съвместна работа на Общинска организация на СОСЗР, Варна и дирекция "Образование и младежки дейности", Община Варна по родолюбие и военно - патриотично възпитание на учащата младеж.  Ученици от СУ " Неофит Бозвели " от 8 и 9 клас взеха активно участие в проявата.


На основание чл.259, ал.1, т.1 от ЗПУО и в изпълнение на Заповед
№1969/16.06.2014г. на Кмета на Община Варна и с цел осигуряване на
храненето на учениците от СУ „Неофит Бозвели“ – гр. Варна,
О Б Я В Я В А М
Конкурс за отдаване под наем на нежилищен имот - публична общинска
собственост, находящи се в град Варна, район „Младост“, ул. „Любчо Патронов“, № 3.
1. Обект на конкурса:
Разливочна с площ от 16,25 м2, за срок до 30.06.2020г. - обява


Електронният дневник, представен на Вашето внимание, поставя началото на серия продукти и инструменти за училищна администрация, интегрирани в платформата АдминПлюс. Той предоставя бърз достъп до информация за напредъка и присъствието на всеки ученик, обобщени данни за класовете и сравнителни справки.

вход учители - https://adminplus.bg

вход родители и ученици - https:// dnevnik.adminplus.bg

Обмен на съобщения между  учители, ученици, родители и училищна администрация - https://adminplus.bg/comm/

 


 

На вниманието на учениците задочна форма IX и Х клас - очните занятия започват от 9.10.2017

програма

 


 

15.09.2017

15 септември - празникът, „невписан в календара, но непоправим по своята тържественост” събра  ученици, учители и  родители в двора на СУ „ Неофит Бозвели”. Сред официалните гости бяха г-н Юлиян Николов – заместник кмер на район " Младост" Община Варна.

https://www.facebook.com/pg/IiSouNeofitBozveli/photos/?tab=album&album_id=1428826533853804