НАЙ - ДОБРОТО ОТ III б КЛАС УЧ.2016/2017г.
 

ПИСАЕЛЯТ ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ ГОСТУВА В СУ„НЕОФИТ БОЗВЕЛИ“

На  31.05.2017г. нашето училище бе домакин на среща с писателя и гл.редактор на изд.„Сиела“-Захари Карабашлиев.

Срещата е част от литературните празници за деца и младежи „Варна Лит 2017“. С тази инициатива се цели  да се насърчи интересът на учениците към книгите и четенето , за да растат образовани и отговорни.

Много въпроси вълнуваха учениците на срещата.Нашият гост разкри пред  децата какви са писателските тайни и навици на творците,как се пишат книги и откъде идва вдъхновението за писане.Разказа за радостта от писането и за работата си като гл.редактор.

Писателят увери децата , че литературата прави хората по-добри,че всяко чувство , породено от книга,е чудесно.Гостът ни окуражи учениците да повярват в себе си и да следват мечтите си.

Срещата с писателя ще остави незабравим спомен в сърцата на нашите ученици.

Захари Карабашлиев обеща, че отново ще бъде наш гост.

 


ПРОГРАМА  НА „ ОТВОРЕНИ ВРАТИ “ В  СУ “ НЕОФИТ БОЗВЕЛИ “  09-12.05.2017

 

09.05.2017г. /вторник/

9.00ч. -16.30ч. посещение на детски център

10.05.2017г. /вторник/

11.00ч. -12.00ч. Спортен празник / двора на училище/

11.05.2017г. /четвъртък/

9.00ч. - "Еднакви букви "- група Люляче -5 г.
9.00ч. - "Определяне на звук "- група Маргаритка -5 г.
9.00ч. - "Лятото е навсякъде около нас "- група Теменужка -6 г.
9.00ч. - "Разглеждам и решавам"- група Минзухарче-6 г.

12.05.2017г. /петък/

9.00ч. - "Познавам и обичам природата"- група Люляче -5 г.
9.00ч. - "Правилата на движение"- група Маргаритка -5 г.
9.00ч. - "Спомени от ДГ"- група Теменужка -6 г.
9.00ч. - "Платноходка"- група Минзухарче-6 г.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 


ПРОГРАМА

ЗА МАРАТОНА НА ЧЕТЯЩИТЕ ХОРА в СУ “ Неофит Бозвели “ гр.Варна 21.04.2017

 

8ч. 50 мин. – ІІІ а клас Български народни приказки

9ч.40 мин. – ІV б клас Митове и легенди

10ч. 40 чин. –ІV а клас Митове и легенди

 11ч.25 мин. – ІІІ б клас „Гълъбица и мравка“ Лафонтен

 

 

 

 

 


През месец април бе проведена квалификация на педагогическите специалисти от СУ „ Неофит Бозвели“ гр. Варна на тема „ Облак технологии и приложение на електрони учебници в работата на учителя“ наши лектори бяха ас. Севдалина Георгиева и гл. ас. д-р Елена Колева от ДИКПО-Варна, ШУ .

Облачните технологии са нещо, за което се говори от известно време като за нов начин на съхранение на информация, който ще замени почти напълно дискови устройства и други видове памети.

Електроните учебници са дигитални варианти на печатните ни учебници, обогатени с много мултимедийни материали: задачи, упражнения, илюстрации, атрактивни и полезни триизмерни анимации, тестове за проверка с верните отговори и оценка на резултата, музика, видеофилми и др.

Обучението спомогна и предизвика в педагозите  максимално точно да разкрият особеностите и характеристиките на новото дигитално поколение, за да разработят успешни нови модели на ефективно и качествено обучение.

              


С радост и гордост представяме нашите участници, класирали се за националния кръг на състезанието по английски език. Участниците ни премериха знания и умения по английски език с деца от цялата страна в 11-то национално състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата  в България, което се проведе в гр.Хасково на 18.03.2017г. Състезанието е една от най-очакваните и желани инициативи за всички, обичащи английския език и искащи да докажат сeбе си. Поздравления и успех на всички!


 

ЛИЧНО ТВОРЧЕСТВО - II а клас

 


"Децата на България пеят, танцуват, рисуват" 2017 г.
15 членно жури оцени талантите. Над 800 талантливи деца и младежи от цяла България пяха, танцуваха и рисуваха в десетото юбилейно издание на конкурса „Децата на България пеят., танцуват, рисуват". В направление „Хореография” престижна наградата / II място/ спечелиха танцовият състав на учениците от 5 б клас с ръководител Станислав Тодоров при СУ "Неофит Бозвели". Позравления!

 


На 02.03.2017 г.в СУ”Неофит Бозвели” се проведе открит урок по история на тема „Трети март”.Урокът беше изнесен от НД ”Традиция”-Осми Пехотен  Приморски Полк -Варна. Присъстваха ученици от 5-ти до 9-ти клас. Ученици от 5-б клас с класен ръководител и хореограф Станислав Тодоров се представиха с народен  танц.Събитието беше отразено от БНТ-2 в новинарската емисия на 03.03.Учениците активно взимаха участие по време на урока. С интерес задаваха въпроси и отговаряха.След приключване на мероприятието всички имаха възможност да се снимат с участниците, както и да се докоснат до оръжия и униформи характерни за периода. Предстои открит урок по история на тема:”Национални символи”, който ще бъде изнесен пред ученици от начален етап.


 Резултати от  вътрешноучилищен кръг на националното състезание по английски език на сдружение Асоциация на Кеймбридж училищата в България.


 

Медали от „Математика без граници” -зимен кръг

Два медала спечелиха ученици от втори клас на СУ „Неофит Бозвели“ от зимния кръг на IV международен турнир „Математика без граници”. В него участваха  ученици от 27 страни на 5-те континента. Получените медали са гордост за училището и са резултат на системна и упорита работа на децата и тяхната учителка  г-жа Г. Александрова. Не без значението е и подкрепата на родителите. В Участниците, събрали най-много точки в два от трите кръга, ще придобият правото  да участват на финала. Резултарите на всички участници са публикувани на http://www.mathematicalmail.com/

 Малвина Стоянова 2 клас- сребърен медал;  Мария Николова  - 2 клас - бронзов медал;


 
 

  1. На 11.01.2017г.(сряда) учебните занятия се възстановяват по установения график с нормална продължителност на учебните  часове. Температурите в сградата на училището отговарят на изискваните норми.
  2. За периода 11.01.-13.01.2017г., родителите, които имат възможност, да приберат децата си от ЦОУД до 16.30ч


 

10 януари 2017 г. /вторник / е обявен за неучебен ден за училищата на територията на община Варна, съгласно заповед № 039/9.01.2017 г. на Кмета на град Варна.

9 януари 2017 г. /понеделник / е обявен за неучебен ден за училищата на територията на община Варна, съгласно заповед № 025/6.01.2017 г. на Кмета на град Варна.

5 и 6 януари 2017 г. /четвъртък и петък/ са обявени за неучебни дни за училищата на територията на община Варна, съгласно заповед № 4790/30.12.2016 г. на Кмета на град Варна.

Насрочените изпити и олимпиада по БЕЛ са без промяна.


                                        


Коледни празници ! Учениците , записани в школа „Православни християнски ценности и традиции”с ръководител Стойка Димова, показаха пред своите родители, гости и приятели, драматизация за РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

   

 


ЧЕТЕМ ЗАЕДНО

На 13.12.2016 г.  ІІІб   клас, с  класен ръководител г-жа Флора Великова, проведоха инициатива в училищната библиотека , по случай седмицата, посветена на насърчаване на четенето. Третокласниците бяха подготвили  драматезираха откъси от своите любими книги, които прочетоха. След това показаха читателските си дневници, където бяха записали книгите, които са прочели. Най-хубавите от тях бяха илюстрирани. Към всяка книга децата бяха нарисували по един любим момент.

 


Добри сърца и благотворителност на учениците от V  клас и г-н Станислав Тодоров

На сцената  излязха и нашите ученици с ръководите г-н Тодоров. Учениците се  включиха  в поредната благотворителна инициатива за малките Алекс и Емо от Варна,   провела се на  10.12.16 във Военноморското училище "Никола Й. Вапцаров" Двете варненчета имат нужда от средства за лечение, за да водят нормален живот.

  

 

 


 

    Уважаеми ученици и родители,

    Ние живеем в един свят, заобиколени от технологиите. И ние знаем, че каквото и поле на изява нашите ученици да изберат когато пораснат, способността им за успех все повече ще зависи от разбирането как технологията работи.

    Ето защо нашето училище се присъединява към най-голямото обучително събитие в историята: часът на кодирането, по време на Csew (Декември 5-11). Над 100 милиона ученици по света вече са пробвали Часът на кода. Нашият Час на кода е декларация, че СУ " Неофит Бозвели " е готово да преподава тези умения, фундаментални за 21-ви век. За да продължи провеждането на дейности по програмиране за учениците ни, ние искаме да направим нашият час на кода по-голям.

Вижте http://hourofcode.com/bg за подробности, както и за помощ в разпространяването на събитието.

 


 

Открит урок в III б клас част от световната седмица на предприемачеството в България

Целта на този урок е децата  да разберат значимостта а на строителния бизнес и  развитието на градската икономика, както и да придобият практически знания и да формират предприемачески умения, приложими в различни професионални сфери.  Посредством ролеви игри те се учат да вземат решения, да планират в дългосрочен план, а така се насърчават качества като увереност и самоинициативност.  Инициативата “ Да построим град“ се случва в рамките на Световната седмицата на предприемачество и със съдействието на международна организация.

"Щрихи от утрото" (15.11.2016) -Световната седмица по предприемачество видео

Макетът на Новоград събра сгради с различни функции


С предпазен колан на задната седалка: Инициатива на „Солвей Соди“ за безопасност на децата в автомобилите

През периода 8-11.11.2016 бе проведена инициативата за безопасност на децата в автомобилите, която се провежда с подкрепата на Община Варна и Регионално управление на образованието – Варна, и в партньорство с институции и фирми от Варна и региона.

Основната цел на кампанията е да се подобри и задълбочи информираността на децата от 7 до 11 години чрез презентиране и провеждане на разговори, насочени към безопасно придвижване с автомобил, използване на столче или повдигаща седалка и правилно поставяне на коланите.

Всеки паралелка от 1 до 4 клас  присъства на презентацията подготвена от Солвей Соди, която включваше много информация поднесена занимателно и съобразена с възрастта на участниците. Те с удоволствие отговаряха на въпросите, участваха в анкетата, разказваха свои впечатления. Всички участници получиха тениски на кампанията и брошурки с информация

 


Медали от „Математика без граници”

Девет медала спечелиха ученици от втори и четвърти клас на СУ „Неофит Бозвели“ от есенният кръг на IV международен турнир „Математика без граници”. В него участваха  ученици от 27 страни на 5-те континента. Получените медали са гордост за училището и са резултат на системна и упорита работа на децата и техните учители – вдъхновители. Не без значението е и подкрепата на родителите. Веднага след връчването на медалите, учениците заедно със своите учители започват подготовката за  зимния кръг, който ще се проведе в периода 28 януари - 7 февруари 2017 г. Участниците, събрали най-много точки в два от трите кръга, ще придобият правото  да участват на финала. http://www.mathematicalmail.com/

Даниел Димитров 2 клас - златен медал; Малвина Стоянова 2 клас- златен медал; Борислав Манджуков 2 клас - сребърен медал; Виктор Димитров 2 клас - сребърен медал; Магнолия Жекова 2 клас - сребърен медал; Николета Георгиева 2 клас - сребърен медал; Денислав Митев 2 клас - бронзов медал; Керан Керанов 2 клас -бронзов медал; Мария-Грациалита Иванова - 4 клас - бронзов медал;

 


ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА КЕЙМБРИДЖ УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ  БОЗВЕЛИ ПРЕМИНА ИЗПЪЛНЕН С ЕМОЦИИ И НАСТРОЕНИЕ! Гости ни бяха г-н К. Богоев заместник-областен управител на гр.Варна, Ю. Николов –зам. кмет  район Младост, г-жа В. Желева–зам. кмет  район Младост, директори и учители от варненски училища, родители.

 

 

Благодарим на г-жа Е. Стоева, г-жа Зл. Илинденова и г-жа Ю. Кръстева за чудесната организация!

Поздравяваме всички деца от ПГ – 6г. и техните учители за чудесните открити ситуации и разбира се на всички ученици за отличната подготовка!


Образователно - развлекателна програма „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“ се проведе на 18.10.2016г. с ученици от начален етап.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

15 октомври   концерт "Талантите на "Младост".  Проведен  на амфитеатралната сцена в  Общинския спортно-развлекателен комплекс "Младост". В концерта  участваха нашите ученици с ръководител г-н Станислав Тодоров.


15.09.2016 

15 септември - празникът, „невписан в календара, но непоправим по своята тържественост” събра  ученици, учители и  родители в двора на СУ „ Неофит Бозвели”. Сред официалните гости бяха г-н Кристиян Богоев – заместник областен управител и г-жа Радка Тодорова  –главен експерт при Община Варна.


14.09.2016

Празничен водосвет и молитва  за всички преподаватели и учащи  отслужи Отец Василий Шаган по повод началото на новата учебната година 2016/ 2017.


Съобщение
С влизане в сила от 1 август 2016 година на Закон за предучилищното и училищното образование (ЗПУО), Второ СОУ "Неофит Бозвели" - Варна продължава дейността си като Средно училище "Неофит Бозвели" - Варна.