Откриване на новата учебна 2015/2016 година. 
 
image #2
     
image #2
image #2

 
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ - 26 СЕПТЕМВРИ
 
Нови думи в езиковата кошничка на четвъртокласниците, весело и приятелско настроение, преоткриване на обичта към книгата и английския език - това спечелиха децата на нашето училище днес. Както информирахме, четвърти и седми А класове четоха днес и обсъдиха книжка на английски език заедно, за да отбележат Европейския ден на езиците. За атмосферата и духа на инициативата говорят снимките, а следващото съвместно четене се очаква с радост! Наред са 4Б и 7Б, на 30 септември, сряда, от 13.30!

      Keep on reading,Little Bears!
      Севинч Ибрям, учител по Английски език

image #2

 

 Децата от Ia, Iб и Iв клас в училищната библиотека с интерес разглеждаха списания и книжки.
Скоро ще бъдат редовни читатели. Показаха добро въображение и гатанките не ги затрудниха.

 


 
30.10.2015 г. в АКТОВАТА ЗАЛА на училището се състоя тържество посветено на I-ви ноември
ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.


Преклонихме се пред делото на будителите с надежда да сме достойни потомци.
 

 
Международен Ден за безопасен интернет на 9 февруари 2016 г.
 
На 9 февруари 2016 г. за 13-та поредна година светът ще отбележи международния Ден за безопасен интернет. Идеята, всяка година, на втория вторник на втория месец, да се привлича отново вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства от децата и младите хора, е на Европейската комисия и стартира през 2004 г. - още......
Темата за Деня за безопасен интернет през 2016 г. е "Дай своя принос за по-добър интернет" (Play your part for a better internet).
 
image #2
 

   
    Учениците от II б клас участваха в Световната седмица по предприемачество с открит урок на 16.11.2015 г. на тема "Нуждите и желанията на нашето семейство".
 
 
 
image #2
 
      
Те усвоиха предприемачески умения, свързани с понятията - "нужди" и "желания". Умело вземаха решения в различни казуси, оцветяваха, работиха в екип. Учениците изработиха колаж и осъзнаха, че по-важно е първо да задоволяват своите нужди, а после и желанията си.
 

      
1 декември - Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН
 
image #2
 

    
   Второ СОУ "Неофит Бозвели" - град Варна, като част от Седмицата на компютърните науки
       и образование 7-13 декември
-
още.
 
 
image #2
image #2
image #2

 
  С децата от група "Минзухарче" на 10.12.2015 г. - "С баба приказки четем" - "Дядовата ръкавичка" от Елин Пелин.
 
image #2


С 4-a и госпожа Николова четем и рисуваме по чут текст за Коледа и наближаващите зимни празници.

 

image #2

 


 

Посещение на Детски и средношколски комплекс към Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна с 3б клас и госпожа Събева.


     
  17.12.2015 г. Коледно тържество

       Да бъде Коледата Ви незабравима, а годината неповторима!

      Да сте здрави, весели, засмени и от Бог благословени!

 

Коледен базар на Второ СОУ "Неофит Бозвели" - гр. Варна.

Книгите от КОЛЕДНИЯ БАЗАР чакат своите читатели. Приятно четене!


 

Второ СОУ "Неофит Бозвели" се готви за първо участие в Националното състезание по английски език за 2016 година на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Скъпи ученици и родители,
Вътрешноучилищният кръг на езиковото състезание ще се проведе в сградата на нашето училище на 15 февруари, 2016 година.  

Времето за провеждане е както следва:
За участниците от 2, 3 и 4 класове - от 13.00 до 14.00 ч.
За участниците от 5, 6, 7, 8, 10 и 12 класове - от 11.30 до 13.30 ч.
62 от нашите деца ще се състезават във всички нива. Най-добрите от ниво ще представят училището на Националния кръг, който ще бъде в Благоевград на 19 март, 2016 г.
Вдъхновение и успех на всички!
Списък на участниците ще намерите
тук.
Още информация за Асоциацията и състезанието ще намерите тук:
schools.pons.bg
Севинч Ибрям, учител по АЕ


   
Ученици от IV и V клас участваха в Регионално състезание по Информационни технологии "България - древна и млада".

 
Класирани за регионален кръг участници: Вилияна Веселинова Василева IVб, Даниел Николаев Николов IVa, Симеон Николаев Иванов IVa. Поздравяваме своите деца за постигнатите чудесни резултати!

 
Второ СОУ "Неофит Бозвели" - Национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България - 15 февруари, 2016 година.
image #2

Резултати от състезанието по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, проведенo на 15.02.2016 г. във Второ СОУ "Неофит Бозвели" - тук.
image #2

  


На 26.02.2016 година във физкултурния салон на Второ СОУ "Неофит Бозвели" се състоя състезание "Лъвски скок" посветено на 143-та годишнина от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски. В състезанието участваха ученици от I до VII клас. Победителите бяха наградени с медали.
 


      
1.03.2016 г. Мартенски базар

Кабинет по православни ценности бе открит на 02.03.2016 г.

Инициативата е съвместна между Варненската и Великопреславска митрополия, ОДК, община Варна и Регионалния образователен инспекторат. „Щастлива съм, че точно в навечерието на 3 март откриваме този прекрасен духовен център, който ще е място, в което нашите деца, нашите колеги, родителите на нашите деца ще могат да общуват по християнски и да се обучават в онези добродетели, които са ни запазили като народ и нация“ – обърна се към присъстващите на церемонията директорът на СОУ „Неофит Бозвели“ Даниела Игнатова.


Общо 54 деца от втори, трети и четвърти клас ще се обучават в новооткрития кабинет по православни ценности и традиции. След откриването на кабинета занятията ще са 2 пъти седмично. „В нашето училище има традиция по отношение на зачитане на християнските ценности. Патронът на училището Неофит Бозвели е български духовник. Всяка година на 14 септември, когато отбелязваме и Кръстовден в училището организираме водосвет и присъствието на него е по желание, това не е официалното откриване на учебната година.


     
 Да разкажем приказка с Камишибай театър
       Мариела и Моника от ІІа, заедно с Вики, Марияна, Петя и Христо от Ха, нарисуваха картини от народната приказка "Дядовата пита". На 8.03.2016 г., те я представиха пред Iв клас. Чрез Камишибай театър децата слушаха историята, фокусирайки вниманието си върху красивите изображения в хода на повествованието.

image #2

  

Кампания "Родителски срещи в бар: Малки разговори на големи теми"
 

       Класните ръководители поканиха родителите на своите ученици в един от мултимедийните кабинети на училището. В рамките на един учебен час Александра Иванчева, класните ръководители на четвъртите класове С. Филипова и П. Костадинова, родителите, и училищният психолог Е. Панайотова говориха за ранната употреба на алкохол и потърсиха решения как заедно биха могли да отложат първата среща на децата с алкохола. Срещата протече в диалогичен режим и приятна атмосфера, защото е възможно един малък и лесен разговор да направи голяма промяна!


 

30.03.2016 г.  Вечер, посветена на българския фолклор, обичаи и традиции 

Учениците от IIб клас, пресъздадоха пролетните празници и обичаи - Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. По време на тържеството, учениците изпяха народни песни и изпълниха драматизацията "Марийка и славей".


 За поредна година Второ СОУ " Неофит Бозвели" взе участие в „Панорама на варненските училища”, провела се на 19.04.2016 година. Във форумът  родители и ученици получиха  информация за прием 2016 година.


26.04.2016 г.  КАМИШИБАЙ ТЕАТЪР

Група "Минзухарче" посетиха училищната библиотека. За тях Мариела и Моника от IIа, заедно с Марияна, Петя, Мартина, Невие и Христо от Ха, чрез Камишибай театър им разказаха приказката "3-те прасенца".


22.04.2016 г.  "ЧЕТЕНЕ ПО ЧОРАПКИ"

Където и да са нашите ученици, те могат да четат, да разбират и да се чувстват добре, защото знаят! Това се видя ясно на състезанието по четене с разбиране между двата четвърти класа в нашето училище, проведенo под мотото  "Четене по чорапки“ в малкия ни физкултурен салон.

Състезанието се проведе на 22 април, 2016 г., в две части – четене с разбиране на английски език и съответно на български език. В неформална обстановка, спокойни и с добро настроение, децата, подкрепени от своите по-големи съученици от 7a, показаха завидна подготовка и по двата езика.

Събитието бе уважено от ръководството на училището, на които благодарим и за вкусната част от четенето. Получихме и  грамота за признаване на проявата за красива и интересна част от Маратона на четенето, организиран от Народна библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна.

Нека е жива любовта ви към книгата, малки приятели! Благодаря ви за обичта и старанието!

Севинч Ибрям, учител по Английски език.


26.04.2016 г.  ВИКТОРИНА "БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ"

посветена на патронния празник на училището и 140 години от Априлското въстание

Отлични познания показаха всички участници, а класирането е I място - VII а клас, II място - VI б клас и III място - VIII клас.


 26.04.2016 г. Състезание по правопис с ученици от II а клас

    

По случай празника на училището, учениците от IIa клас проведоха състезание по краснопис "Като наниз от мъниста". С най-добрите работи бе изготвен кът за Неофит Бозвели в класната стая.


27.04.2016 г. Състезание „Пиша грамотно“

Петокласниците показаха отлични правописни и пунктуационни  знания и умения по български език. Два отбора - „Можещи“ и „Знаещи“.


 27.04.2016 г.  Най-добрите ни шахматисти в действие. Финални игри в библиотеката.


ВЕЛИКДЕНСКО НАСТРОЕНИЕ В ПОДГОТВИТЕЛНИ ГРУПИ

   

   


09.05.2016 г., 17.00 ч. РБ "Пенчо Славейков", Детски и средношколски комплекс

  • Изложба "Детски свят"
  • Картички, рисунки и Великденски яйца на деца от II СОУ "Неофит Бозвели" с ръководители Мария Мирчева и Красимир Симеонов.

  


13.05.2016 г. Изпращане 12 клас - Випуск 2016


19.05.2016 г.  Патронен празник на училищетo
Лятно училище за децата от Детски център при Второ СОУ "Неофит Бозвели" - гр. Варна.

Весело е при нас - играем, пеем, рисуваме и се забавляваме всеки ден.