14.09.2014 г. - 11:30 ч. - Откриване на Детски център на Второ СОУ "Неофит Бозвели" - град Варна.

 

 


 
 
30.10.2014 г. в АКТОВАТА ЗАЛА на училището се състоя тържество посветено на I-ви ноември ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.
 
 

 
Преклонихме се пред делото на будителите с надежда да сме достойни потомци.
 

      
24.11.2014 г. в АКТОВАТА ЗАЛА на училището се състоя среща с авторът Огнян Антов. "Как се пише приказка?"


Ученици от VI и VII клас участваха в Регионално състезание по Информационни технологии "България - древна и млада". Поздравяваме своите деца за постигнатите чудесни резултати: Анна - Мария Димитрова Димитрова VII клас, Наталия Димитрова Гачева VII клас, Гергана Йовчева Атанасова VII клас, Мартина Атанасова Димова VI клас, Ани Иванова Василева VI клас.
      

 
Отборът по ШАХМАТ на ВТОРО СОУ "Неофит Бозвели" се класира на ТРЕТО място в Ученически игри по ШАХМАТ - Общински етап за учебната 2014-2015 г. - /V-VІІ клас/, които се проведоха на 17.01.2015 г. в гр. Варна.
Момчетата - Теодор Павлов Костов, Стилиян Евгениев Алексиев и Любомир Атанасов Любенов от VI а клас, с ръководител Димчо Димов, се представиха достойно в оспорваната борба и заслужено спечелиха престижното трето място.
 

 
На 20.01.2015 г. в 12.00 ч. с откриването на стая за отдих при Второ СОУ "Неофит Бозвели" - гр. Варна, бе финализиран проект "На училище като у дома" по национална програма "Училището - територия на учениците", модул "Подкрепа на целодневното обучение на ученици от начален етап" на МОН на стойност 9862.74 лв.
      Откритата стая е предназначена за ученици от начална образователна степен. Целодневната организация на учебния процес в училищетo отдавна доказа колко много е полезна за подрастващите. Доказателство за това е огромното желание, с което учениците от ПИГ I - IV клас при Второ СОУ "Неофит Бозвели " гр. Варна, включени в проекта, посещават занятията. Те имат възможност всеки учебен ден да получават нова, по-добра, по-качествена и по-полезна за тях образователна услуга, да се забавляват, и освен това да развиват творческите си заложби. В часовете "Занимания по интереси" и "Отдих" стаята се превръща в пространство, което ги мотивира и разпалва любознателността им.
 

  
На 19.02.2015 година във Второ СОУ "Неофит Бозвели" се състоя състезание "Лъвски скок"посветено на 142-та годишнина от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски.Скокът от място събра много публика и премина с много емоции. В състезанието участваха ученици от I до VII клас. Победителите бяха наградени с грамоти и фланелки.
      

 
Награда за най-атрактивните участници в карнавала на Варна 22.02.2015 г.
 
Петчленно жури в състав доц. д-р Лидия Петрова - завеждащ Етнографския музей, Марияна Григорова - театрал, Стоянка Гунчева - режисьор и ръководител на арт център "Арлекин", Димитър Борисов - скулптор, и Тодор Геров - графичен дизайнер, оцени участниците в карнавала за Сирни заговезни, който се проведе в неделя. Наградите бяха разпределени в 9 категории.
Второ СОУ " Неофит Бозвели" участва в категорията "Най-добра маска от българския обреден фолклор" с изработени маски от учителите и децата от Детския център.
Наградите от тази категория са както следва:
            1-во място спечели Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"
            2-ро място - Виктория Янева, ОДЗ 8 "Лястовичка"
            3-то място - Лора Василева, ОДЗ 8 "Лястовичка"

      Поощрителни награди:

            1. II СОУ "Неофит Бозвели"
 
 

 
На 29.03.2015 г. нашите ученици премериха сили в Международното състезание "Лингвистично кенгуру".
 
В училищния кръг на състезанието участваха общо 25 ученици. Всички участници показаха добри знания по английски език, както и познания по историята, културното наследство, традициите и бита на Англия.
Поздравления за достойното представяне!
          1. Виктория Недялкова - VI a клас - 170 т.
          2. Тефик Антонов - VI a клас - 155 т.
          3. Анелия Даниелова - VI a клас - 145 т.
          4. Кристиан Пламенов - VI a клас - 145 т.
          5. Любослав Пламенов - V клас - 145 т.
          6. Елена Георгиева - VII a клас - 140 т.
          7. Гергана Йовчева - VII a клас - 135 т.
          8. Сейдин Билгинов - VII б клас - 125 т.
 

  
    Шах турнир.
   
image #1
image #2

 
  Викторина на тема "БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ".
     
image #1
 

     
24.04.2015 г. Второ СОУ "Неофит Бозвели" чества своя ПАТРОНЕН ПРАЗНИК.
   
image #2
image #3
     
image #1
image #2
     

 
      Ученикът Гален Томас Галлати от V a клас се представи отлично в МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА" - 2015 г. и завоюва ПЪРВО МЯСТО в общински кръг.


 

На 26 юни 2015 г. в София се проведе редовно заседание на Управителния съвет на сдружение "Асоциация на Кеймбридж училищата в България", на което беше взето решение за прием на нови 17 училища в Асоциацията - тук.

 

image #2
 
 


 
Ученици от VI a и VI б клас на Второ СОУ "Неофит Бозвели" се включиха със свой проект "Личности, допринесли за развитието на град Варна" в общинския фестивал "Варна - моят древен и нов град", който стартира през месец май.
Под ръководството на своите преподаватели по история Жана Попова и Зорница Петрова, те написаха и издадоха книга и диплянка с богата и интересна информация за 24 личности оставили отпечатък в историята на Варна и България след Освобождението.