Новини

В периода 18.02.2019-20.02.2019 ученици от VII б клас участваха в обучение

„Организиране на мероприятия за подготовка и обучение на
населението за реакция при наводнения и последващи кризи”

Консорциум „ДИКОН – БЧК“

 


Състезание по английски език

Kangaroo Global Linguistics (KGL) e състезание по английски език, отворено за всички ученици от 8 до 18 годишна възраст.

​KGL се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). Тестът се осъществява по места от партньорите на KGL в съответната страна.

В България състезанието се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България със сътрудничеството на издателство КЛЕТ България.

Повече информация ще намерите на сайта на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: https://www.cambridgeschools.bg/kgl-2019

Състезанието се проведе на 16.02.2019г. в СУ " Неофит Бозвели" и в него взеха участи 47 ученика.


 

На 28.10.2018г. ученици от СУ "НеофитБозвели" под ръководството на г-жа Галя Белдева завоюваха I място в Междуучилищно състезание на тема ”Символи на полската култура – 20 век” организирано от  Дирекция „Образование и младежки дейности”/Държавно полско училище „Адам Мицкевич”

 


На 27 и 28 октомври 2018 г. група ученици от 9 и 10 клас при СУ „Неофит Бозвели“ участваха в учебен семинар по маршрут Варна – връх Шипка – Бузлуджа – Казанлък – Варна, организиран от Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна и СОСЗР – Варна по проект за патриотично възпитание на младежта.

Групата с вълнение покори легендарния връх Шипка, научи интересни факти за героичните боеве там от филмите, които изгледа и се любува на прекрасната панорама, разкриваща се от върха на паметника. Интерес предизвикаха и тракийските гробници – Голямата косматка и Казанлъшката, Историческият музей в гр. Казанлък и храм-паметникът „Рождество Христово“ край гр. Шипка.


 

Маратон на четенето

От 22 до 25 октомври  в библиотеката на училище „ Неофит Бозвели“  по традиция се  отбеляза националния  Маратон на четенето с  различни  интересни  инициативи. Учениците бяха любезно посрещнати от г-жа Ваня Кръстева.

"Светът съществува, за да се превърне в книга" - с това мото протече тържеството, посветено на международния ден на книгата.

Учениците  от  началeн, прогимназиален и гимназиален етап  участваха  по групи в маратона, под  ръководството на своите учители. Екипната  работа  между учителите  е приоритет  в училището, а също и приемствеността  между учителите  от  различните степени на обучене  благоприятстват  за  добрата  работа  на  учениците.


 

13 октомври – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ

       В изпълнение на обща стратегия за намаляване броя на жертвите при пътно-транспортни произшествия по пътищата на Европа, ученици и учители от Подготвителните групи на Детския център към СУ „ Неофит Бозвели“, гр. Варна се включиха в инициатива, свързана с Европейския ден на пътната безопасност, която се отбелязва всяка година на 13 октомври. Основната цел на този ден е да се повиши отговорността на всички участници в пътното движение – пешеходци и водачи на автомобили. Във връзка с опазване живота и здравето на децата, участници в пътното движение, чрез беседа – разговор, учителите на групите припомниха на учениците основните правила за движение по пътищата. Запознаха ги с особеностите на полицейската униформа и характерните белези, по които може да се отличи  истинския  полицейски служител от фалшивия. Обясниха къде трябва да се движат пешеходците в населените места, как трябва да се пресича пътното платно, кога може да се търси съдействие от полицията, кои са основните правила за велосипедистите  и други.

Голям интерес предизвика беседата сред учениците и те активно се включваха, като показаха знанията си за безопасното движение по пътищата, за което получиха стикер с призив към тях, като пешеходци и към родителите им, като водачи на автомобили.

 

 


 

 

 

Училището е член на Кеймбридж училища в България

 

 

 

 

Карта